Foredrag

Foredrag: Overførsel indenfor Diamantvejen m. Lena Leonteva

Diamantvejsbuddhisme bygger på en levende mundtlig overførsel, som indeholder alle de belæringer, metoder og meditationer, som er overleveret fra lærer til elev de sidste 2500 år. Indenfor denne overførsel kan nævnes de erkendte yogier Tilopa og Naropa, som levede omkring år 1000. Også lægmanden Marpa, Tibets berømte yogi Milarepa, munken Gampopa og ikke mindst Djalwa Karmapa var alle medvirkende til at holde denne overførsel levende og grundlægge Karma Kadjy Skolen i det 12. århundrede.

Aftenens foredragsholder er diamantvejslæreren Lena Leonteva, som blev født 1965 i Ukraine og tog tilflugt hos lama Ole Nydahl i 1992. Siden 1998 har hun boet i det buddhistiske center i Moskva, hvor hun startede som diamantvejslærer.

Lena har arbejdet som iversætter og bogredaktør siden 2007 og i 2011 gennemførte hun en PhD i historie med en afhandling om Marpas værker.

 

Tid: torsdag d. 23. november kl. 19.30

Sted: Vesterbro 3, 2. sal, 5000 Odense C

Pris: 75 kr.

Sprog: Engelsk

 

Fællesspisning:

kl.18.00 – Tilmelding til fællesspisning på Odense@buddha.dk senest d. 22. november kl.12.00

Pris for fællesspisning: 40 kr (50 kr. med kaffe og kage)

Foredrag i Buddhistisk Center Odense

Buddhistisk Center Odense arrangerer foredrag, som giver både praktiserende buddhister, nybegyndere og nysgerrige indsigt i centrale emner i buddhismen. Foredragsholderne er alle elever af lama Ole Nydahl.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål, og foredraget afsluttes med en diamantvejsbuddhistisk meditation. Meditationen er guidet, og alle kan være med uanset forudsætninger.

Vær opmærksom på entré (typisk kr. 60,- eller kr. 75,-). Se mere under det enkelte foredrag.

Fællesspisning før foredrag

Der vil ofte være fællesspisning kl. 18:00 på dage med foredrag.

De praktiserende skiftes til at lave maden, og menuen er efter kokkens humør. Ønsker man at spise med, skal man tilmelde sig senest dagen inden kl.12.00 via mail til odense@buddha.dk.

Pris kr. 40 kr.