Diamantvejsbuddhisme

diamantvejsbuddhisDiamantvejsbuddhisme stammer fra Tibet, men praktiseres i dag i hele verden.

Alle buddhistiske retninger og skoler har den buddhistiske tilflugt i “de tre juveler” tilfælles. De tre juveler er: buddha (målet – erkendelsen af sindets natur), dharma (vejen – de buddhistiske belæringer og metoder) og sangha (vennerne og hjælperne på vejen). Diamantvejsbuddhisme kendetegnes ved, at man her har en fjerde tilflugt: Lama.

Fra lærer til elev i årtusinder

En lama i diamantvejsbuddhismen er holder af en såkaldt overførselslinje, som går tilbage til den historiske Buddha Shakyamunis tid. Overførelseslinjen indeholder alle de belæringer, metoder og meditationer, som er overleveret fra lærer til elev de sidste 2500 år.

Diamanten – spejl af sindets kvaliteter

”Diamantvejen” er en direkte oversættelse af sanskrit-ordet ”Vajrayana”. Der er flere grunde til, at diamanten blev valgt som et symbol for denne vej: En diamant er den mest perfekte og ædle sten, man kan finde, hvilket viser, at disse er de højeste belæringer givet af den historiske Buddha. Derudover er diamanten det hårdeste kendte naturmateriale, og den har en naturlig udstråling. Disse egenskaber afspejler vores sinds iboende kvaliteter – det er uforgængeligt og naturligt strålende i kraft af dets evne til at skabe og opleve alle fænomener. Den grundlæggende tillid til, at denne uforgængelige, strålende klarhed er vores sande essens (kaldet ”buddha-natur”) er grundlaget for den diamantvejsbuddhistiske praksis.